Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat vicepremierul Viorel Ștefan despre preluarea de către stat a șantierului naval Mangalia

ro

29 Jan, 2018 16:55 1859 Marime text
Viorel Ştefan, propus vicepremier, a afirmat luni, referindu-se la o eventuală preluare de către stat a capitalului majoritar al şantierului naval de la Mangalia, că este posibil să fie modificată legislaţia care interzice statului român să achiziţioneze acţiuni, informează AGERPRES.

Întrebat, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, dacă noul Guvern îşi menţine intenţia anunţată de fostul premier Mihai Tudose ca statul să preia majoritatea capitalului şantierului naval de la Mangalia, Viorel Ştefan a răspuns: "Statul român are dreptul să îşi exercite dreptul de preempţiune pe de o parte, pe de altă parte există o normă legală, din legea privatizării (...), care interzice statului român să achiziţioneze acţiuni. Va trebui probabil să modificăm şi legislaţia, ca să permitem ca statul să negocieze pe picior de egalitate cu partenerii implicaţi în preluarea acestui proiect. Compania care intenţionează să preia a cerut negaţie din partea statului român, se află în tratative cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei".

El a precizat că urmează să fie găsită "formula optimă" în acest caz, deoarece industria construcţiilor navale este "foarte grea".
 

"Noi ne vom strădui să găsim formula optimă, care să asigure, pe de o parte, o poziţie consolidată a statului român în acest proiect, pe de altă parte să asigure şi garanţia bunei funcţionări, pentru că industria construcţiilor navale este o industrie foarte grea, este o industrie unde, dacă nu ai know-how, dacă nu ai experienţă, dacă nu ai portofoliu de comenzi, este foarte greu să faci faţă. Dar, cu siguranţă, rezultatul acestor negocieri ne va conduce la o soluţie care să îmbine cele două deziderate ale noastre", a mai afirmat Viorel Ştefan, la audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, care au dat aviz favorabil pentru ca acesta să ocupe funcţia de vicepremier fără portofoliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii