Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat constănțeanca Ramona Mănescu, la preluarea mandatului de Ministru al Transporturilor

ro

28 Aug, 2013 17:41 1405 Marime text
„Mobilizare pentru 3 priorităţi: acces la finanţare, buna administrare a banilor publici şi integritate

 Am început să lucrez pentru Ministerul Transporturilor cu mult înainte de momentul de faţă, sprijinind activ conducerea ministerului pentru deblocarea şi accesarea fondurilor europene din POS Transporturi, o prioritate a guvernării USL. În calitate de europarlamentar, am fost implicată direct în negocierile dintre Parlamentul European, Consiliu şi Comisia Europeană referitoare la noul pachet legislativ privind accesarea fondurilor europene din următorul exerciţiu financiar, ceea ce mi-a oferit avantajul de a cunoaşte profund mecanismele acestui proces.

 
Priorităţile mandatului meu la Ministerul Transportului sunt accesul la finanţare, buna administrare a banilor publici şi a instituţiei, precum şi integritatea procesului de guvernare.
 
O preocupare constantă în activitatea mea va fi să asigur ministerului accesul la finanţare astfel încât proiectele strategice să fie deblocate şi finalizate în bune condiţii.

Buna administrare a banilor şi instituţiilor publice din subordinea ministerului este principiul după care vom acţiona de aici înainte. Asta înseamnă că lucrăm în echipă, dar în acelaşi timp ne asumăm şi răspunderea individuală, ne mobilizăm şi responsabilizăm profesioniştii din interiorul ministerului pentru a duce la bun sfârşit, la termen, toate proiectele agreate.

În acelaşi timp, cer tuturor celor implicaţi în activitatea ministerului să dea dovada de integritate. Voi fi extrem de atentă la acest aspect şi voi sancţiona orice derapaj.

Nu voi cere 100 de zile de analiză, dar va urma o perioadă de evaluare şi organizare pe care trebuie să o parcurgem rapid deoarece există aşteptări mari şi o nerăbdare firească de a se primi răspunsuri.

Le cer tuturor specialiştilor din minister şi din instituţiile subordonate mobilizare maximă pentru a îndeplini aceste 3 priorităţi: 1) acces la finanţare, 2) bună administrare a banilor publici şi 3) integritate”, a declarat noul ministrul a Transporturilor Ramona Mănescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii