Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a cerut Ministerul Educaţiei de la comisiile de Bacalaureat

ro

01 Jul, 2016 18:07 1770 Marime text
Conducerea Ministerului Educației a solicitat vineri, într-o videoconferință, comisiilor județene de Bacalaureat să ia toate măsurile impuse de metodologia în vigoare, astfel încât toate centrele în care vor fi susținute probele să fie pregătite pentru a primi candidați în cele mai bune condiții.

Potrivit unui comunicat, în cadrul videoconferinței s-a pus accentul pe măsurile de transmitere a subiectelor de la Consiliul Națională de Evaluare și Examinare către centrele de examen, corectitudinea supravegherii în centre, inclusiv prin sistemele video, precum și pe prevenirea oricăror disfuncționalități în organizarea și desfășurarea Bacalaureatului.

"Am transmis tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestor examene să depună toate eforturile pentru a asigura condiții optime pentru elevii care susțin Bacalaureatul. Este esențial ca elevii să beneficieze de un mediu propice și corect în care să-și pună în valoare cunoștințele. Accentul trebuie să cadă pe responsabilizarea tuturor celor implicați, începând cu comisia națională și comisiile județene și terminând cu personalul din centrele de examen și evaluare", a declarat ministrul Adrian Curaj, citat în comunicat.

În acest sens, Ministerul Educației va organiza duminică o nouă videoconferință la care vor fi prezenți membrii comisiilor județene de Bacalaureat și cadrele didactice propuse să ocupe funcțiile de președinte în centrele de examen și centrele zonale de evaluare.

Cu același prilej, în concordanță cu prevederile metodologiei, vor fi desemnați prin extragere aleatorie profesorii din învățământul preuniversitar care vor activa ca președinți ai comisiilor, în centrele în care aceste posturi nu au fost ocupate de cadre didactice din învățământul superior.

"Pentru prima dată Ministerul Educației organizează această instruire cu președinții comisiilor. Le vom explica în detaliu atribuțiile și responsabilitățile, precum și rolul important pe care îl îndeplinesc în organizarea și desfășurarea examenului la standarde înalte de corectitudine și exigență", a declarat secretarul de stat Monica Anisie, conform aceluiași comunicat.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie și reprezentanți ai MENCS și ai Centrului Național de Evaluare și Examinare au susținut vineri o videoconferință cu inspectorii școlari generali și reprezentanții inspectoratelor școlare județene care, conform metodologiei de examen, fac parte din comisiile județene pentru Evaluare Națională și Bacalaureat.

"Subiectele discutate au vizat organizarea procesului de depunere și evaluare a contestațiilor la probele susținute de elevii clasei a VIII-a, precum și desfășurarea probelor scrise din sesiunea iunie — iulie 2016 a examenului de Bacalaureat, care încep luni, 3 iulie, cu testul de Limba și literatura română. Referitor la Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a, cei doi demnitari au subliniat necesitatea respectării, de toate cele 17 centre regionale de evaluare, a termenelor prevăzute de metodologie în materie de preluare și gestionare a lucrărilor contestate", se arată în același comunicat de presă.

Sursa foto: www.pressalert.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii