Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR s-a pronunțat. Ce se întămplă cu legile Justiției

ro

30 Jan, 2018 17:30 1860 Marime text
Magistrații Curții Constituționale au decis că unele dintre modificările aduse în Parlament Legii nr. 303/2004 nu corespund Legii fundamentale. Statutul magistraților se întoarce, așadar, în Parlament, potrivit Digi 24.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, probleme ar fi și la prevederile referitoare la atribuțiile președintelui României.

„După o ședință maratonică, mai exact care a durat cam cât două maratoane, am reușit să ne pronunțăm cu privire la Legea cu privire la Statutul magistraților. Cu privire la această contestație, o să primiți comunicatul de presă detaliat (...). Am admis o serie de critici care vizează critici intrinseci referitoare la mai multe texte din cuprinsul legii (...). Unele dintre aceste critici, care vizau mai ales răspunderea magistratului, au fost admise și am cerut redefinirea erorii judiciare, a relei-credințe și a gravei neglijențe”, a declarat Dorneanu.


Cât despre prevederile referitoare la atribuțiile președintelui Klaus Iohannis în numirea magistraților, Valer Dorneanu a precizat că au fost admise obiecțiile care privesc „mai buna definire a împărțirii atribuțiilor între CSM și președintele României”.

Șeful CCR a mai precizat că „majoritatea” deciziilor de admitere au fost luate cu unanimitate de voturi, în timp ce deciziile de respingere a unor obiecții au avut majoritatea voturilor.

A treia lege din pachetul legilor Justiției, Legea nr. 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM, va intra în dezbaterea Curții Constituționale pe 13 februarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii