Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR discută azi sesizarea PDL privind modificarea Legii referendumului

ro

10 Jul, 2012 14:19 1069 Marime text
Curtea Constitutionala va discuta marti sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse la Legea de organizarea a referendumului de demitere a presedintelui, anunta Agerpres. Legea de modificare a Legii referendumului prevede ca demiterea presedintelui este aprobata daca in urma desfasurarii referendumului propunerea a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, fata de forma veche a legii, care prevedea ca demiterea sefului statului in urma referendumului este aprobata daca propunerea a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi pe listele electorale.

Saptamana trecuta, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care modifica Legea referendumului. Prin modificarea adusa de Executiv se revine la forma initiala a legii in care rezultatele votului unui referendum se valideaza cu jumatate plus unu din numarul alegatorilor prezenti la vot.
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12756464-curtea-constitutionala-discuta-marti-sesizarea-pdl-privind-modificarea-legii-referendumului.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii