Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a admis sesizarea CSM în cazul votului senatorilor pentru arestarea lui Dan Şova

ro

08 Apr, 2015 16:06 1440 Marime text
Curtea Constituţională a admis sesizarea depusă de către Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au reclamat faptul că Senatul nu a emis o hotărâre oficială privind votul dat faţă de cererea DNA de arestare a senatorului PSD Dan Şova.
 
În schimb, CCR a respins sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi ale PNL, care sesizaseră faptul că votul dat ar însemna încuviinţarea arestării preventive.
 
Curtea Constituţională a României (CCR) a dezbătut azi cele trei sesizări formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de şeful CSM, Marius Tudose, şi de PNL în legătură cu votul dat de Senat în cazul solicitării de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.
 
Judecătorii constituţionali au decis că în cazul sesizării formulate de Klaus Iohannis nu există un conflict. În cazul sesizării PNL, Curtea a constatat că solicitarea a devenit inadmisibilă pentru că legea a fost modificată între timp.
 
În privinţa solicitării CSM, CCR a constatat că există un conflict care constă în faptul că Senatul nu a redactat hotărârea privind solicitarea Ministerului Public de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. "Senatul este obligat să redacteze hotărârea şi să o publice în Monitorul Oficial.
 
De asemenea, Zegrean a respins aserţiunile potrivită cărora CCR nu poate obliga Senatul să redacteze o hotărâre, el invocând prevederile articolului 147 din Constituţie care stipulează că deciziile Curţii sunt general-obligatorii, fără a statua o excepţie pentru Senatul României.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii