Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCIR va încerca să implementeze un cod de bune practici bazat pe un model austriac

ro

08 Sep, 2015 18:25 1534 Marime text
 
Mihai Daraban, președintele CCIR, a declarat azi, într-o conferință de presă, că într-o perioadă scurtă de timp Camera de Comerț și Industrie a României va încerca, să implementeze un cod de bune practici, bazat pe un model austriac. Acest model privește responsabilitatea corporativă în societatea românească.
 
„ Am organizat acest eveniment pentru a conștientiza modelul de practică și în rândul oamenilor de afaceri din România. Vom încerca într-o perioadă, să zicem, scurtă de timp, să implementăm și eventualul cod de bune practici privind responsabilitatea corporativă în societatea românească”, a afirmat Mihai Daraban.
 
Conform spuselor sale, profitul obținut de o companie trebuie să ajungă și în comunitate, pentru ca și pe orizontală să se simtă beneficiul corporației respective.
 
„Profitul trebuie să ajungă și în comunitate, pentru ca și orizontala să simtă beneficiul corporației respective. În legătură cu direcționarea a 2% din impozit, toți folosesc această componentă fiscală, ca s-o numim așa, însă e greu de spus către ce direcții. Nu cred că există decât ANAF-ul probabil ca instituție care să ne prezinte o statistică despre cum își distribuie pe de o parte societățile, pe de altă parte persoanele fizice, acel 2% din impozit”, a relatat președintele CCIR.
 
De asemenea, Daraban a precizat, că a semnat, acum două luni, un protocol cu Ministerul Educației, privind sprijinirea școlilor profesionale.
 
„Este un proces destul de delicat, ministrul Educației și-a manifestat întreaga disponibilitate, la fel ca și staff-ul său. Eu sunt convins că există mulți anticorpi în sistemul de educație românesc, pentru că, din păcate, trebuie să recunoaștem, învățământul românesc cu economia reală au fost două linii paralele, nu s-au ciocnit niciodată și nu s-au sfătuit vreodată despre necesarul de forță de muncă. Anticorpii din Educație, care — cu tot respectul — acești anticorpi sunt reprezentați de profesori, care nu vor să-și piardă catedrele, și care în continuare se cantonează în pregătirea unui personal care probabil nu are nimic de-a face cu zona economică respectivă. Se pregătesc mecanici auto pe la Piatra Neamț și silvicultori la Mioveni. Din păcate, cifra de școlarizare și pregătire în zona respectivă este determinată de existența cadrelor didactice și nu de mediul de afaceri. Învățământul a rămas, cel puțin cel profesional, cantonat în trecut”, a mai spus Daraban.



Sursa foto: eoficial.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii