Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA Constanţa prelungeşte situaţia de forţă majoră

ro

30 Jan, 2014 09:40 1475 Marime text
Având în vedere decretarea codului roşu şi a stării de alertă în judeţul Constanţa, precum şi menţinerea condiţiilor meteorologice extreme până în data de 31 ianuarie 2014, ceea ce a determinat închiderea  porturilor maritime şi fluviale, restricţionarea sau chiar închiderea traficului rutier şi feroviar, măsuri ce au condus la perturbarea activităţii agenţilor economici,  CCINA Constanţa reaminteşte acestora, că pot solicita avize de forţă majoră, pentru limitarea pierderilor contractuale.
 
Situaţia de forţă majoră poate fi invocată chiar şi în absenţă clauzei contractuale de forţă majoră, potrivit reglementărilor naţionale şi internaţionale în vigoare.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură are competenţa exclusivă de a aviza cazurile de forţă majoră, pe raza judeţului Constanţa.
 
Rolul acestor avize este de a exonera de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră, datorită căruia s-a aflat în imposibilitate fortuită de a-şi îndeplini, total sau parţial, ori a înregistrat întârzieri în executarea obligaţiilor asumate prin contractele aflate în derulare.
 
 Aceste avize pot fi solicitate Direcţiei Juridice şi Arbitraj din cadrul CCINA Constanţa:
tel: 0241.619854, ruxandra.serescu@ccina.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii