Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul violatorilor din Vaslui continuă să stârnească reacții

ro

20 Jul, 2015 20:27 1063 Marime text
Senatoarea PSD Gabriela Firea este profund marcată de drama tinerei violate la Vaslui, de şapte indivizi aflaţi încă în libertate. Mai mult, co-inițiatoarea Legii privind castrarea chimică a violatorilor, alături de Ciprian Rogojan, face un apel către colegii săi din Parlament să voteze această lege care stă de mai bine de un an în sertare.
"Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiție. Ca și cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viață destinul unui om, victima este acum și ținta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberați din arestul preventiv. Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă, se declară mândri și continuă să-și agreseze victima în alte moduri. Este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului. De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților", a spus senatoarea PSD.
Legat de cazul tinerilor violatori din Vaslui care au fost lăsați în libertate, judecătorii considerând că aceștia nu reprezintă un pericol public. președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a fost destul de rezervat în declarații, dată fiind funcția pe care o ocupă: “Of săraca... Numai în Vaslui se poate întâmpla așa ceva". Acesta a declarat că nu se poate băga în acest caz.
Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) susţine că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor şapte tineri acuzaţi că au violat o elevă din Vaslui.
"Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor", declară AID într-un comunicat remis astăzi Agerpres.
Potrivit asociaţiei, lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare, urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Parchetul General a informat AID că a dat curs sesizării, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei şi, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.
Un cotidian a demarat, de astăzi, o campanie amplă în jurul cazului din Vaslui care a cutremurat România. Tot ce aveți de făcut este să transmiteți un mesaj de susținere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima. "Dacă apropiații şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această țară sunt alături de ea și nu tolerează asemenea fapte revoltătoare", scriu jurnaliştii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii