Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Skripal. Diplomat rus al Ambasadei Federației Ruse la București, expulzat din România

ro

26 Mar, 2018 17:08 1525 Marime text
Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Astfel, MAE a decis expulzarea de pe teritoriul României a unui diplomat rus din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.
 
”Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României”, anunță MAE.

Reamintim că, țări precum Italia, SUA sau Polonia au expulzat mai mulți diplomați ruși ca răspuns la otrăvirea cu agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia pe teritoriul Marii Britanii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii