Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul fetei arse de la Sfântul Gheorghe, judeţul Tulcea, plimbată printre spitale. Ce a precizat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii (video)

ro

16 Apr, 2019 10:42 2965 Marime text
O tânără de 25 de ani din Sf. Gheroghe, judeţul Tulcea, se luptă pentru viaţa ei, după ce a suferit arsuri grave de 50% din suprafaţa corpului şi are căile respiratorii grav afectate. Se afla pe un adăpost pescăresc plutior, alături de un băiat. Pentru că era frig, cei doi au pornit un foc, peste care au aruncat benzină, fără să îşi dea seama. Imediat încăperea a fost cuprinsă de flăcări, iar băiatul a sărit în apă, scăpând cu arsuri minore. Fata nu a avut acelaşi noroc.
 
Fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Potrivit informaţilor furnizate de fratele fetei, ea ar fi fost urcată în elicopter urmând să fie transportată la Timişoara, însă transportul a fost întors din drum, fata fiind internată în prezent la Spitalul Judeţean Constanţa.

"Situaţia este foarte gravă. Are nevoie de un spital de arşi aici în România, Are arsură pe calea respiratorie până la plămâni. Nu sunt locuri la spital. La Tulcea când a ajuns dimineaţa cu 50% arsuri, ni s-a spus că tot se caută locuri. Apoi ni s-a spus că s-a găsit un loc la Constanţa. Apoi a venit elicopterul la ora 16. În două ore a fost anunţat că elicopterul nu se va duce la Timişoara şi se va întoarce la Constanţa. La Timişoara, ni s-a spus că sunt locuri, apoi că s-a stricat monitorul unde trebuia să fie ea pus", a spus fratele tinerei

Sorina Pintea nu înţelege de ce a fost plimbată fata printre spitale

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, transferul către un spital din Belgia a fost aprobat chiar în dimineaţa zilei de marţi şi a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu înţelege de ce a fost plimbată între spitale, când exista un loc liber la spitalul din Braşov, care are condiţii optime pentru starea tinerei.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii