Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinoul fără jocuri de noroc de la Constanţa Ce vom găsi în clădirea-simbol după o renovare de 9,5 milioane de euro

ro

20 Jan, 2015 16:54 2735 Marime text
Un loc al pierzaniei pe vremuri, cazinoul din Constanţa îşi schimbă destinaţia. După reabilitarea care va începe în acest an, impresionanta clădire va găzdui spectacole şi expoziţii, iar turiştii se vor putea odihni la ceainării şi cafenele literare.

Decizia a fost luată zilele acestea, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat suma de 9,5 milioane de euro pentru renovarea cazinoului.

Fără jocuri de noroc la cazinoul din Constanţa - la luarea acestei decizii a contribuit, în primul, rând legislaţia noastră „incalcită". În plus, marii investitori din domeniu nu s-au grăbit să reabiliteze cladirea ca să o întoarcă în circuit, informează Ştirileprotv.ro.

În aproximativ o lună, se va lansa în sistemul electronic de achiziţii publice caietul de sarcini pentru selectarea firmei care se va ocupa de proiectare şi de execuţia lucrărilor. Reabilitarea propriu zisă va începe la mijlocul verii. Ministerul Dezvoltării are doi ani la dispoziţie pentru a finaliza lucrările, după care clădirea se întoarce în subordinea Primăriei Constanţa.

Ultima reparaţie majorp a cazinoului a fost făcută în 1987. În 2007, clădirea a fost preluată de o companie israeliană care a renunţat la investiţie câţiva ani mai tarziu, din cauza crizei. În 2011, era în administrarea Ministerul Turismului dar, peste un an, a ajuns din nou la Primărie, în aceeaşi stare deplorabilă. În octombrie anul trecut, cazinoul a fost preluat de Compania Naţionalp de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării.


Sursa: Ştirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii