Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:54 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauza cu Ilie Sârbu şi Dan Şova, disjunsă din dosarul retrocedărilor în care este cercetat Victor Hrebenciuc

ro

23 Jan, 2015 12:43 938 Marime text
Procurorii DNA Brașov au dispus disjungerea cauzei în ceea ce privește pe senatorii Ilie Sârbu și Dan Șova, precum și alte persoane, din dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc, întrucât cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului, notează Agerpres.
 
Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul său, Andrei, parlamentarii Ioan Adam și Tudor Chiuariu și alți inculpați pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafețe de pădure, cu privire la unele fapte cercetările nu au fost finalizate.
 
"Având în vedere faptul că cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele și persoanele, nefiind lămurită, dincolo de orice îndoială, existența tuturor faptelor și contribuția tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor cu privire la: inculpatul Viorel Hrebenciuc, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 47 Cod penal rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Ilie Sârbu); art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); art. 292 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); (...) inculpatul Ilie Sârbu, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Șova, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000", se arată în document, citat de Agerpres.
 
Sursa: Agerpres
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii