Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutătorii prin gunoaie amendați de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

ro

30 Aug, 2018 11:24 1091 Marime text
185 de amenzi contravenționale! Acesta este numărul abaterilor constatate și sancționate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în data de 29.08.2018.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au sancționat contravențional 185 de abateri de la normele legale în vigoare privind salubritatea, protecția mediului, menținerea ordinii și siguranței publice, circulației pe drumurile publice și fluidizării traficului rutier, activității comerciale, disciplina în construcții și afisajului stradal.
Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 43.520 lei.

Deși sunt aplicate zilnic zeci de sancțiuni, redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv câteva încălcări frecvente de acte normative:

•           Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică:  31 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
•           OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 67 conducatori auto au fost sanctionati pentru că au oprit /staționat neregulamentar.
Unii dintre șoferi își abandonează zeci de minute în șir sau chiar o zi întreagă vehiculele, în locuri nepermise.
Cei mai mulți conducători auto sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze cu roțile pe zonele verzi, în intersecții, chiar în stațiile de autobuz sau pe trotuarele cele mai înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil.
•           H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța:  au fost sancționate contravențional 58 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta
•           Legea nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite:  au fost încheiate  21 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit pe plajă, iar mărfurile și bunurile provenite  din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.
 

”Recomandăm persoanelor care încalcă normele legale din sfera de competență directă a poliției locale, să respecte dispozițiile polițiștilor locali, iar  în cazul în care sunt depistați și sancționați contravențional, să se conformeze măsurilor dispuse, pentru a nu se ajunge la situații similare celor petrecute in cursul zilei de ieri.
 Astfel, împotriva a două persoane s-a folosit forța fizică și utilizarea mijloacelor din dotare (cătușe), conform prevederilor legale.
Ambele persoane au devenit agresive și necooperante când au fost surprinse și sancționate contravențional ( una pentru consum de alcool în loc public și cealaltă pentru apelarea la mila publică în intersecția Th.Burada/ B-dul 1 Mai).


Menționăm că, de la începutul anului și până în prezent, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali au fost nevoiți să folosească mijloacele de utilizare a forței (cătușe, forță fizică, etc) pentru atingerea scopului intervenției în 35 de cazuri.
Măsurile au fost proporționale cu gradul de pericol și starea de fapt, în conformitate și cu respectarea prevederilor art.20 din Legea poliției locale nr.155/2010” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii