Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta „Cătuşele trebuie puse doar celor care sunt violenţi”

ro

11 May, 2015 23:32 871 Marime text
 
Modificarea Codului de Procedură Penală nu va împiedica procurorii să documenteze cazurile pe care le au în anchetă, iar cătuşele trebuie puse doar celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor, deoarece nu se câştigă nimic dacă o femeie este încătuşată, a declarat premierul Ponta pentru Digi 24, informează romanialibera.ro. 

Premierul a arătat că nu este senator şi, deci, nu a participat la şedinţa Senatului, dar a spus că votul exprimat, de 88 pentru şi 20 împotrivă, arată că modificările au fost acceptate de o largă majoritate.

„Dacă vrei să-ţi faci treaba serios (...) în condiţii de independenţă a justiţiei, lucrul este garantat şi nu îl poate schimba nimeni în niciun fel, şi în condiţii de folosire a temeiurilor legale, lucru pe care sunt convins că îl fac şi se va întâmpla", a spus premierul.

Primul ministru a arătat că modificările aduse de Senat nu vor împiedica activitatea procurorilor.

„Poţi să faci fără niciun fel de problemă, să documentezi dosare penale, aşa am făcut eu şi cei care eram procurori înainte de intrarea în vigoare, în februarie parcă, 2014, a noilor coduri, la fel au făcut procurorii DNA înainte şi la fel vor face în continuare", a spus Ponta..

Întrebat de ce au vrut senatorii să schimbe Codul de Procedură penală, premierul a repetat că nu este senator, nu a participat la şedinţă şi că modificările au fost votate inclusiv de reprezentanţii opoziţiei.

Premierul şi-a exprimat susţinerea şi pentru eliminarea punerii cătuşelor celor cercetaţi, atunci când aceşti sunt însoţiţi de poliţişti în spaţiul public, cu excepţia persoanelor violente.

„Cătuşele să fie folosite împotriva celor care sunt violenţi şi pun în pericol integritatea poliţiştilor", a spus Ponta.



Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii