Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți bani a recuperat ANAF din prejudiciile stabilite în marile dosare de corupție

ro

10 Aug, 2016 18:05 1970 Marime text
Fiscul a anunțat sumele recuperate de la începutul anului, din prejudiciile aduse în marile dosare de corupție. Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a anunțat într-un interviu pentru Capital, că suma se ridică la 70,9 milioane de lei. Suma care trebuie recuperată este mult mai mare: peste 1,5 miliarde de lei.
 
Cei mai mulți bani au fost recuperați în dosarul „Transferurilor”, aproape 32 de milioane de lei. Mai bine de 16% din această sumă a venit de la Victor Becali, în timp ce de la fratele său, Ioan Becali, ANAF nu a reușit să recupereze nimic.
 
De la Dan Vociculescu, condamnat la închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, statul a recuperat în acest an aproape 29 de milioane de lei şi mai trebuie să ia familiei Voiculescu încă de zece ori pe atât.
 
De la Marian Iancu, doar într-unul din dosarele RAFO, statul mai are de recuperat 886 de milioane de lei. În acest an, ANAF nu a reușit decât 3,7 milioane de lei să aducă în visteria statului prin vânzarea de proprietăți aparținând omului de afaceri. Mai exact, Fiscul a vândut opt din cele 35 de apartamente confiscate.
 
De la Marian Iancu, statul are de luat bani și în dosarul Rafo-Carom. Şi nu doar de la el, ci şi de la Ovidiu Tender și alți condamnați. În acest dosar, instanța a stabilit confiscarea sumei de 322 de milioane de lei. Până acum s-au recuperat doar 7,2 milioane de lei.

sursa: capital.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii