Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalpepe, mituitorul de la Ostrov

ro

28 Sep, 2011 20:11 966 Marime text

Un cetăţean turc de 27 de ani a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa în urmă cu câteva momente, sub acuzaţia de dare de mită. Din primele informaţii, se pare că Gaffar Catalpepe a încercat să mituiască un poliţist de frontieră de la Ostrov. Redăm în continuare comunicatul Parchetului. 

În cursul zilei de 27 septembrie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Catalpepe Gaffar, de 27 de ani, cetăţean turc, rezident în municipiul Bucureşti, care a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză a relevat ca stare de fapt că, după ce la data de 15 septembrie 2011 a fost depistat în vama Ostrov încercând să introducă în România o cantitate de mărfuri textile ce păreau a fi contrafăcute şi ca atare era cercetat penal, la data de 26 septembrie 2011 inculpatul CATALPEPE GAFFAR l-a contactat telefonic pe ofiţerul de poliţie M.N.C., din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, care instrumenta cauza penală, căruia i-a oferit drept mită o sumă de bani lunară, cu scopul de a nu fi tras la răspundere penală şi de a fi lăsat în continuare la controlul de frontieră să introducă în condiţii ilicite mărfuri în România. Întrucât ofiţerul de poliţie în cauză a înregistrat convorbirea telefonică şi apoi a denunţat organelor de urmărire penală acţiunea ilicită, la data de 27 septembrie 2011 ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat, în timp ce oferea ofiţerului de poliţie denunţător suma de 2.000 de lei, ca primă tranşă dintr-o cooperare ilicită viitoare.

În cursul zilei curente inculpatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr.1872/P/2011 şi totodată a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de acesta, propunere care a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de dare de mită, conform art.255 alin.1 din Codul penal, este închisoarea de la 6 luni la 5 ani

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii