Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Tolontan „Încă două insolvenţe în rândul distribuitorilor de presă, situaţie tensionată la liderul de piaţă Tutun şi ziare”

ro

13 Feb, 2014 13:10 1432 Marime text
Al treilea mare distribuitor de presa scrisa din Romania, MAV (fosta Symmetria), a intrat in insolventa, lucru pe care l-a facut si o companie mai mica de distributie din Maramures, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau. Aceste insolvente se adauga celei recente a PressPoint, al doilea mare distribuitor, in timp ce numarul 1, Tutun si Ziare, cu sediul in Constanta, se confrunta cu o situatie tensionata: "Presa e in cel mai dificil moment al ei de dupa 1989".

Catalin Tolontan, pe blogul sau:
Doua companii de difuzare au anuntat, in ultimele zile, intrarea in insolventa. E vorba de MAV (fosta Symmetria), firma care controla aproximativ 15% din piata, a treia cota nationala. (...) Cea de-a doua firma care a intrat in insolventa este CPD Ing Val, cu aproximativ 80 de chioscuri in Baia Mare si Satu Mare.
Cele doua se adauga lui PressPoint, numarul 2 de pe piata, cu o cota de peste 30% in momentul intrarii in insolventa consemnata la finalul anului trecut. Rezumind: in nici trei luni, piata de difuzare si-a pierdut locurile 2 si 3, ceea ce a adus ziarelor si revistelor pierderi de milioane de euro, in conditiile in care titlurile sint oricum in dificultate!
Din pretul de coperta, publisherului ii ramine cam 38%! De ce? Pentru ca 9% merg la stat ca TVA, 33% este comisionul firmelor de difuzare si cam 20% reprezinta bani care nu mai vin niciodata, din cauza falimentelor, in ritmul inregistrat pina la finalul lui 2013. (...)
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii