Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Predoiu Guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie înlocuit

ro

09 Dec, 2014 11:21 1568 Marime text
Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a transmis, astăzi, de Ziua Internaţională Anticorupţie, că pentru continuarea politicilor anticorupţie guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie înlocuit, iar mutările Preşedintelui Iohannis din următoarele trei luni vor fi ”cruciale” pentru democraţie.

„În urmă cu 11 ani, ONU proclama 9 decembrie Ziua Internaţională Anticorupţie (adoptată şi de România un an mai târziu), semnal clar privind existenţa unui fenomen internaţional al corupţiei şi al deciziei de a-l combate prin politici, legi şi instituţii anticorupţie. Continuarea politicilor, legilor şi instituţiilor anticorupţie în Romania vor fi posibile pe termen lung dacă înlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutările Preşedintelui Iohannis din următoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justiţiei, anticorupţiei şi democraţiei în România“, precizează Predoiu în mesaj.

El arată că, în România, „ca şi în alte ţări, avem corupţie, dar de câţiva ani avem şi politici, şi legi şi instituţii anticorupţie“.

„Succesele DNA au scos la lumină principala problemă a politicului din România, corupţia, şi au scos din joc centre de putere coruptă - la nivel local sau naţional. Cu toate acestea, fenomenul persistă, pentru că are, ca orice buruiană, rădăcini vechi şi întinse, dar şi pentru că este alimentat în continuare. DNA va fi în continuare performant în combaterea efectelor corupţiei, însă cauzele se rezolvă în altă parte. Schimbarea modului de funcţionare a partidelor (de la constituire, până la promovare şi finanţare, creşterea concurenţei prin apariţia de noi partide şi reformarea celor existente), privatizarea prin bursă în loc de negociere directă, integrarea informaţiilor în procesul de fiscalizare şi impozitare sunt doar câteva măsuri care pot fi luate în zona cauzelor. Ele nu se vor lua însa de un guvern demonstrat corupt şi neocomunist Ponta-PSD“, a afirmat acesta.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii