Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Harnagea, încolţit de procurorii DNA

ro

16 Oct, 2014 21:25 1492 Marime text
Fostul şef al SIE, Cătălin Harnagea, a cărui locuinţă a fost percheziţionată joi de procurorii DNA în dosarul Microsoft, a declarat că ancheta vizează un contract de consultanţă încheiat între firma sa şi EADS, transmite Mediafax.
 
"La mine au venit pentru a solicita documente cu privire la contractul pe care l-a avut firma mea, timp de un an şi jumătate, doi ani, cu EADS. A fost un contract extern încheiat direct cu EADS-ul, care a durat din 2005 până în 2006, cam aşa. Nu eram nicăieri, în nicio demnitate, nu eram funcţionar al statului", a spus Harnagea, la Antena 3, precizând că a fost vorba de un contract de consultanţă, nu de expertiză tehnică sau juridică, în care firmei sale i s-a cerut să facă analize cu privire la oportunitatea creării unui proiect de securizare a frontierilor şi să asiste EADS în vizitele şi în întâlnirile cu reprezentanţii Ministerului de Interne şi Direcţiei de Frontieră.
 
El a mai spus că respectivul contract era unul "destul de lejer", iar firmei sale nu i se cerea să dea variante tehnice sau să recomande companii din România pentru achiziţii sau pentru vânzarea anumitor echipamente pentru proiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii