Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Hâldan, comemorat la meciul Dinamo - Astra Giurgiu

ro

03 Oct, 2015 22:09 1288 Marime text
Jucătorii şi suporterii l-au omagiat, astăzi, la meciul Dinamo - Astra Giurgiu, contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I, pe fostul căpitan al dinamoviştilor, Cătălin Hâldan, care a încetat din viaţă în urmă cu 15 ani, la 5 octombrie 2000. Înaintea partidei, pe ecranele de la Arena Naţională s-a difuzat un film cu imagini din viaţa lui Hâldan.
 
Jucătorii formaţiei Astra Giurgiu au intrat pe teren cu un banner pe care scria: "Odihneşte-te în pace, căpitane". Fotbaliştii au pus bannerul pe teren, în faţa galeriei dinamoviste. Căpitanul Astrei, Constantin Budescu, a pus o coroană din partea clubului giurgiuvean în faţa peluzei PCH.
 
Galeria PCH a avut steaguri cu chipul lui Hâldan, precum şi două bannere mari care formau mesajul: "În numele căpitanului Dinamo se luminează". De jur împrejur, la inelul 2 al arenei câte un membru al galeriei a aprins torţe albe şi roşii. În apropierea acestora se aflau câte un jandarm şi un pompier.
 
Partida FC Dinamo Bucureşti - AFC Astra Giurgiu, din cadrul etapei a XIII-a a Ligii I, a început la ora 18.30. În primele zece minute ale partidei, vizibilitatea a fost foarte redusă în arenă, din cauza fumului degajat de torţele aprinse. La meci sunt prezenţi şi tatăl şi fratele lui Cătălin Hâldan.
 
Cătălin Hâldan a decedat în timpul unui meci amical pe care Dinamo l-a disputat, în 5 octombrie 2000, la Olteniţa, în compania formaţiei locale, Şantierul Naval. În minutul 74 al partidei, Hâldan, s-a prăbuşit pe teren, fără să fie lovit. Medicii i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie şi de acupunctură fiind continuate şi în ambulanţa cu care a fost transportat la Spitalul Municipal Olteniţa.
 
În memoria "Unicului Căpitan", aşa cum a fost numit de suporterii dinamovişti, FC Dinamo a retras tricoul cu numărul 11, purtat de Cătălin Hâldan. De asemenea, peluza stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare rezervată galeriei dinamoviste poartă numele fostului fotbalist, iar la intrarea în Parcul Sportiv Dinamo a fost amplasată o statuie a acestuia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii