Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât vorbesc românii în roaming

ro

19 Mar, 2015 13:20 1573 Marime text
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le amintește utilizatorilor de servicii de telefonie că apelurile efectuate către destinații internaționale și apelurile efectuate (sau primite) în roaming presupun costuri diferite și necesită modalități diferite de formare a numerelor.
 
Atunci când folosesc telefonul în roaming, utilizatorii plătesc atât pentru apelurile efectuate, cât și pentru cele primite și pentru acces la internet sau transmiterea de SMS-uri, în timp ce primirea unui SMS este gratuită.
 
Datele statistice ale ANCOM cu privire la serviciile de roaming arată că utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au vorbit în prima jumătate a anului trecut 241 milioane de minute în roaming (din care 65 milioane au fost apeluri efectuate și 176 milioane apeluri primite) și au trimis 55 milioane de SMS-uri. Durata medie a unui apel efectuat în roaming a fost de 1 minut și 58 de secunde, în timp ce durata medie a unui apel primit a fost de 2 minute și 57 de secunde.
 
În ceea ce privește apelurile internaționale, în primul semestru al anului 2014 utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au efectuat apeluri internaționale însumând 909 milioane de minute, cu o durată medie a unui apel de 5 minute și 3 secunde și au trimis aproximativ 39 milioane de SMS-uri către rețele internaționale, în timp ce utilizatorii serviciilor de telefonie fixă au efectuat apeluri către rețele din afara României ce au totalizat 156 milioane de minute, cu o medie de 6 minute per linie de acces și o durată medie a apelului internațional de 4 minute și 33 de secunde.
 
Pentru a găsi cele mai avantajoase oferte de telefonie, inclusiv cu minute către destinații internaționale sau apeluri în roaming, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro, comparatorul de oferte telecom pus la dispoziție de ANCOM și accesibil gratuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii