Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât va fi taxa de traversare a noului pod Calafat-Vidin

ro

25 Apr, 2013 17:47 1044 Marime text
Taxa percepută pentru traversarea noului pod de peste Dunăre, la Calafat-Vidin, va fi cel mai probabil de 2 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trace gratuit, scrie joi cotidianul sofiot Sega, citând informaţii publicate pe site-ul Agenţiei de Infrastructură Rutieră din Bulgaria.

Taxa pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maxim 23 locuri va fi de 12 euro, cele având între 7,5 şi 12 tone vor plăti 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maxim trei axe vor plăti 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro. Taxele sunt comparabile cu cele percepute pentru traversarea podului Ruse-Giurgiu şi de câteva ori mai mici faţă de cele pentru traversarea Dunării cu feribotul Calafat-Vidin care se ridicau până la 92 euro, în cazul tirurilor.

Ziarul amintit mai scrie că podul va fi inaugurat cel mai devreme la sfârşitul lunii mai. Miercuri, guvernul bulgar a adoptat o decizie prin care propune parlamentului să ratifice acordul între România şi Bulgaria pentru înfiinţarea unei companii mixte care să administreze noul pod. Se aşteaptă ca propunerea să fie una dintre primele votate de noul parlament bulgar care va rezulta din alegerile de pe 12 mai. Aceeaşi procedură va trebui să fie aplicată şi în România.

Societatea mixtă va avea sediul la Vidin şi o filială la Calafat. Veniturile din taxe vor fi împărţite între Bulgaria şi România proporţional în funcţie de investiţiile făcute de fiecare dintre două ţări. Bulgaria a investit 226 milioane de euro (circa 80% din total), în timp ce România - 48 milioane de euro (în jur de 20%).

Sursa AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii