Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Case bătrânești, amenajate pentru imigranții din Lugansk şi Doneţk

ro

04 Sep, 2015 22:43 1214 Marime text
 
Mai multe case bătrâneşti din Măgura Ilvei au fost amenajate de o comunitate din Bistrița-Năsăud pentru a ajuta imigranţii din Lugansk şi Doneţk, care au rămas pe drumuri în urma conflictului armat din estul ţării. Pentru fiecare locuinţă costul a fost de 20.000 de euro, informează B1 TV.  

„Pentru prima dată partea română deschide poarta și ușa largă pentru familii de refugiați care sunt originari din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a afirmat Teofil Rendiuk, ministru-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, citat de Digi 24.

În cursul zilei de vineri a ajuns în sat prima familie, cu şase copii, care se aflau în pribegie de mai bine de un an. Acum, cei opt vor locui într-o casă cu trei camere.

De asemenea, aceștia vor învăța limba română de la un profesor care a fost adus cu acest scop, iar capul familiei are deja un loc de muncă la o firmă de prelucrare a lemnului.

Cei opt membri ai familiei din Lugansk şi-au părăsit casa în urmă cu un an, cu gândul de a-şi salva copiii din calea armelor. 

La Kiev, unde stăteau înghesuiţi toţi opt într-o singură cameră, au fost găsiţi de reprezentanţii unei asociaţii din Sibiu. 

Voluntarii le-au promis părinţilor un trai liniştit în România, undeva în Bistriţa-Năsăud, iar șase luni mai târziu şi-au primit actele de şedere în ţara noastră pentru următorii doi ani.

Alte nouă familii de refugiați vor ajunge la Măgura Ilvei până la sfârşitul lunii viitoare. 

Celtuielile pentru reabilitarea caselor bătrâneşti în care vor locui imigranţii au fost suportate de Asociaţia Vasile Voiculescu din Sibiu.


Sursa: Digi 24, B1 TV
Sursa foto: adelaparvu.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii