Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărţi poştale în tiraj unicat de Ziua Cazinoului

ro

16 Aug, 2012 16:05 1659 Marime text

Cazinoul din Constanta a fost sarbatorit la implinirea varstei de 102 ani prin organizarea unui eveniment desfasurat chiar in fata iubitului monument, in cadrul caruia au avut loc concerte de muzica folk si rock unplugged, sustinute de tanara folkista Ioana Barbuliceanu si trupele No Paradise, South River si Words on Sand, eveniment organizat de Asociatia Absolventilor din Universitatea Maritima Constanta si Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare.

Manifestarea ajunsa la a doua editie este parte a campaniei 100 de Zile pentru 100 de Ani, dedicata reabilitarii Cazinoului.

Expoziţie de pictură

Spectatorii au beneficiat de mai multe surprize din partea organizatorilor Zilei Cazinoului, o expozitie de picturi semnate de binecunoscuta pictorita Luiza Cala, o expozitie de caricatura avandu-l ca autor pe reputatul maestru grafician Leonte Nastase, de o intalnire surprinzatoare cu personaje din epoca inaugurarii Cazinoului - ofiterul de jandarmi, junele prim si doua domnisoare cu umbrelute.

Punctul culminant al surprizelor a fost aparitia unui grup de soldati romani si daci, complet echipati, care au salutat publicul si au stat alaturi de toti cei care au dorit o fotografie de neuitat de la Ziua Cazinoului.

Cărţi poştale în tiraj unicat

Cele patru personaje de epoca s-au plimbat pe promenada, s-au fotografiat alaturi de turisti si au impartit, gratuit, o mie de carti postale executate in tiraj unicat, avand ca imagine cazinoul intr-o viziune grafica realizata de Leonte Nastase. George Gheordunescu, cel care a jucat rolul ofiterului de jandarmi, a constatat ca cele o mie de carti postale s-au dovedit inca foarte putine fata de cati romani si-au dorit o frumoasa amintire de la sarbatorirea celor 102 de viata a Cazinoului.

In timpul concertelor, pe un ecran alaturat scenei, s-au proiectat imagini din vremurile de maretie ale Cazinoului, cele mai multe dintre ele in premiera, descoperite si oferite publicului prin efortul istoricului Virgil Coman, directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Romane Constanta.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Absolventilor din Universitatea Maritima Constanta si Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare, cu sprijinul extraordinar al Asociatiei Culturale Wild Art, Terra Aeterna Dacica, CERONAV, Tipografia Muntenia, Serviciul Judetean al Arhivelor Romane Constanta, Primaria Constanta si Prefectura Constanta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii