Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmen Dan a convocat un comandament de urgență pentru a analiza situația din județele afectate de inundații

ro

03 Jun, 2019 14:32 867 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a convocat, astăzi, 3 iunie 2019, un comandament de urgență pentru a analiza situația din județele care au fost afectate de inundațiile din ultimele zile și pentru a stabili măsurile de intervenție care trebuie luate pentru zonele aflate în continuare sub avertizări de fenomene hidro-meteorologice severe.

La sediul MAI au mai fost prezenți ministrul muncii și justiției sociale, Marius-Constantin Budăi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed Arafat, reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie și ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, precum și de la alte autorități și ministere, iar prin sistem videoconferință au participat prefecții, viceprim-ministrul și ministru al mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, și ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş.

Ministrul Carmen Dan a precizat că în ultimele trei zile au fost emise aproape 100 de avertizări meteorologice și hidrologice de fenomene periculoase dintre care aproximativ 80 au fost de fenomene periculoase imediate, multe fiind de tip cod roșu sau portocaliu.

Aproximativ 18.700 de angajați ai MAI cu peste 8.000 de mijloace de intervenție au acționat în ultimele zile în sprijinul comunităților afectate de inundații și vremea severă, toate măsurile având ca scop protejarea populației și a bunurilor.

Efectivele MAI rămân mobilizate în zonele care sunt în continuare sub avertizări hidro-meteorologice, iar în funcție de evoluția situației vor fi trimise forțe și mijloace suplimentare din județele unde nu sunt probleme deosebite.

”Vreau să existe mobilizare pe faza de intervenție și o comunicare permanentă cu MAI pentru a putea sprijini nevoile de la nivel teritorial, iar acolo unde lucrurile se stabilizează organizați de urgență comisiile de evaluare pentru a avea primele rapoarte cât mai repede astfel încât să facem evaluările necesare cu privire la ajutoarele de care este nevoie. Guvernul este determinat să acorde tot sprijinul necesar pentru ajutorarea comunităților afectate, însă acest ajutor trebuie să aibă la bază aceste evaluări pe care le faceți”, a transmis prefecților ministrul afacerilor interne.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii