Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care va fi până la urmă data alegerilor locale?

ro

20 Jan, 2016 20:23 795 Marime text
 
Acesta este un an electoral. Încă nu a fost stabilită o dată exactă a organizării alegerilor locale, însă Autoritatea Electorală Permanentă a lansat în dezbatere publică şase proiecte de hotărâre de Guvern, unul dintre acestea vizând stabilirea datei de 5 iunie pentru organizarea alegerilor locale. Un alt proiect vizează calendarul acţiunilor din perioada electorală a alegerilor locale.
 
Potrivit proiectului propus, cel târziu până la 22 martie, trebuie numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi a circumscripţiei electorale a municipiului Bucureşti, iar până la 24 martie a celor din fiecare judeţ şi din fiecare sector al Capitalei. Până la 25 martie ar trebui adusă la cunoştinţă data şedinţei pentru tragerea la sorţi a judecătorilor în Biroul Electoral Central, care ar trebui să aibă loc pe 26 martie, iar o zi mai târziu să fie ales preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia. BEC ar trebui completat cel târziu până la 28 martie cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP, cu câte un reprezentant al partidelor politice, al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.
 
De asemenea, până în 6 aprilie, partidele, alianţele şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central.
 
Proiectul de hotărâre mai stipulează că cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare. Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.
 
Campania electorală pentru acest scrutin ar urma să înceapă în 7 mai şi s-ar încheia în 4 iunie la ora 7,00.
 
Buletinele de vot ar urma să fie tipărite până în data de 26 mai, iar votul ar începe pe 5 iunie, la ora 7,00, şi s-ar încheia la ora 21,00.
 
Cele şase proiecte de hotărâri ale Guvernului referitoare la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale au fost lansate ieri în dezbatere publică.


sursa foto: basarabia.md

Ti-a placut articolul?

Comentarii