Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este țara cu cei mai inteligenți copii din lume?

ro

08 Oct, 2015 00:23 926 Marime text
Singapore a fost declarată oficial ţara cu cei mai inteligenţi copii din lume, unde elevii și studenții cu rezultate excepționale la învățătură au devenit o regulă, informează CNN. "Această ţară a fost un important port britanic înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Când britanici au părăsit-o şi şi-au închis baza militară de aici, Singapore era într-o situaţie foarte proastă. Însă, acum, ei au una dintre cele mai performante economii din lume. Au reuşit asta datorită educaţiei", a declarat Marc Tucker, preşedintele Centrul Naţional pentru Educaţie şi Economie, din SUA.
Potrivit acestuia, secretul sistemului educaţional din Singapore este reprezentat de calitatea cadrelor didactice: "Profesorii sunt recrutaţi din rândul celor care au obţinut rezultate foarte bune în timpul liceului sau facultăţii".
CNN notează că modul în care a fost conceput sistemul de învăţământ s-a schimbat la începutul anilor '70, când economia a demonstrat că este nevoie de forţă de muncă inteligentă, pregătită să facă faţă noilor tehnologii. Astfel, s-a trecut de la un sistem în care învăţatul pe de rost era regula la unul care încurajează creativitatea elevului.
Un alt aspect important al sistemului de învăţământ din Singapore îl reprezintă începerea educaţiei la o vârstă foarte fragedă. "Primii ani din viaţa unui copil sunt foarte importanţi. Deci, atunci când copilul are încredere în el, acea încredere îl va ajuta în primii ani de şcoală. Nu ne dorim doar copii deştepţi, ci copii optimişti", a declarat Diana Ong, educatoare la o grădiniţă din Singapore.


sursa foto: cherryopticalinc.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii