Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este mai bună metodă de slăbit

ro

21 Aug, 2013 17:00 1211 Marime text

Care este cea mai bună dietă pentru a atinge o greutate sănătoasă şi pentru a preveni afecţiunile cronice? Să fie o dietă săracă în carbohidraţi, una bogată în carbohidraţi, una bazată doar pe legume sau una care nu include legume?

Cercetătorii spun că ar fi mai bine să uitaţi în totalitate de cuvântul „dietă”, conform unui editorial publicat astăzi în prestigioasa publicaţie Journal of the American Medical Association (JAMA).

Doi oameni de ştiinţă — Sherry Pagoto de la University of Massachusetts Medical School şi Bradley Appelhans de la Rush University Medical Center din Chicago — lansează un apel pentru încetarea aşa-numitelor „războaie ale dietelor”, pentru că toate sunt la fel de bune (sau rele) în a-i ajuta pe oameni în lupta contra kilogramelor în plus.

În cele din urmă, pacienţii devin confuzi şi ajung să creadă că o dietă este superioară celeilalte, când de fapt schimbările în stilul de viaţă, şi nu dietele, reprezintă singura metodă prin care putem preveni creşterea în greutate şi pericolele asociate, cum ar fi diabetul şi afecţiunile circulatorii.

„Cantitatea de resurse investite pentru a studia «ce» să mâncăm este incredibilă, iar ani de cercetări sugerează că nu contează prea mult, cât timp cantitatea totală de calorii este redusă”, declară Appelhans. „Ce contează cu adevărat este «cum» să mâncăm şi alte câteva aspecte din stilul de viaţă, cum ar fi activitatea fizică şi comportamentele de susţinere care îi ajută pe oameni să rămână pe acest drum pe termen lung”, adaugă cercetătorul.

Mai multe pe: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii