Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care a fost mesajul primarului Cristian Radu Zeul Neptun și nimfele sale au venit la manifestările de la Mangalia dedicate Zilei Marinei (galerie foto)

ro

15 Aug, 2013 15:38 4049 Marime text
Peste zece mii de oameni atât din rândul turiştilor, cât şi din cel al localnicilor, au asistat astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, care au avut loc în Portul turistic Mangalia, organizate de Forţele Navale Române, în parteneriat cu Primăria Mangalia. Alături de spectatori au fost prezenţi primarul Cristian Radu, parlamentarii Victor Manea şi  George Dragomir, numeroase cadre militare îmbrăcate în haine de sărbătoare. Evenimentul a debutat cu un ceremonial militar reprezentat de întâmpinarea reprezentantului Şefului Statului Major al Forţelor Navale de către comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă. Spectatorii au urmărit momentul tradiţional în marină - ridicarea la catargul navelor a Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz, în timp ce se intona Imnul de Stat al României.

Cei prezenţi în Portul turistic din Mangalia au asistat, de asemenea la oficierea slujbei religioase în cadrul căreia a fost sfinţită ancora de flori, care a fost aruncată în mare în semn de omagiu pentru marinarii eroi. Cel mai apreciat moment din cadrul manifestărilor a fost cel al sosirii Zeului Neptun împreună cu nimfele lui, care a declarat deschise jocurile marinăreşti. Din program a mai făcut parte un exerciţiu demonstrativ de inserţie prin salt liber din elicopter în care un grup de patru scafandri au urcat la bordul unei aeronave pentru salvarea ostaticilor din apă.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor "Sfânta Maria" au cuprins şi o expoziţie de tehnică militară, precum şi demonstraţii de executare a nodurilor marinăreşti. Totodată, spectatorii au urmărit un concert de muzică de fanfară oferit de muzica reprezentativă a armatei, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar Mangalia şi invitaţi ai Primăriei. Cu acest prilej, primarul Mangaliei Cristian Radu a urat tuturor locuitorilor oraşului, care astăzi îşi sărbătoresc onomastica un călduros „La mulţi ani” şi şi-a exprimat bucuria că manifestările grandioase din Portul turistic s-au ridicat la nivelul aşteptărilor cetăţenilor veniţi să vadă spectacolul marinarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii