Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea catolică Cardinalul Edward Egan, fostul Arhiepiscop de New York a murit la 82 de ani

ro

06 Mar, 2015 09:29 948 Marime text
Cardinalul Edward Egan, fostul Arhiepiscop de New York  a murit noaptea trecută. Vestea tragică a şocat întregul Vatican, anunţul oficial fiind făcut în această noapte, conform romaniatv.net.
 
Cardinalul Edward Egan, fostul Arhiepiscop de New York  a jucat un rol important în oraș, după atacurile teroriste din 11 septembrie.
 
Egan a murit din cauza unui stop cardiac la un spital din New York. El a supraviețuit poliomielitei pe vremea cînd era un copil, boală care i-a afectat starea lui de sănătate mai tîrziu, și a fost obligat să folosească un stimulator cardiac. În anul 2000, Egan a fost ales de către Papa Ioan Paul al II-lea pentru a fi Arhiepiscopul New York, în locul cardinalului John O’Connor, care a fost o figură majoră nu numai în oraș, dar în țară. 

La tragedia de la 11 septembrie, primarul Rudolph Giuliani l-a chemat pe Egan să dea o mînă de ajutor și Cardinalul a petrecut ziua ajutînd la căutarea supraviețuitorilor. Egan a condus apoi funeraliile pentru victime, uneori chiar şi trei pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii