Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana Universităţii Ovidius a ajuns în liceele din Călăraşi

ro

13 May, 2012 19:49 1473 Marime text

Vineri, Caravana Admiterii la Universitatea Ovidius a ajuns în liceele din Călăraşi. Echipa a fost condusă de prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, rectorul universităţii, şi formată din prorectorii prof.univ.dr. Ion Bodeianu şi conf.univ.dr. Florin Anghel, prodecanul Facultăţii de Farmacie - şef lucrări dr. Stelian Paris, conf.dr. Aurelia Lăpuşan, directorul Departamentului editorial, membrii Biroului de promovare şi relaţii publice ş câţiva studenţi. Cu sprijinul gazdei, inspectorul şcolar general prof.dr. Constantin Tudor, echipa Universităţii Ovidius a poposit în cele mai importante licee din oraş „Mihai Eminescu", „Barbu Ştirbei" şi „Carol l", într-un dialog dinamic despre viaţa studenţească şi oferta educaţională. Rectorul Dănuţ Tiberius Epure a prezentat elevilor şi diriginţilor specializările din noul an universitar, posibilităţile de cazare în modernele cămine studenţeşti, dar şi modalitatea de a obţine burse.

„Oraşul Călăraşi nu a fost ales întâmplător pe traseul din acest an al caravanei Universităţii noastre. Din acest oraş vin spre Ovidius, an de an, foarte mulţi candidaţi. Am remarcat faptul că mulţi liceeni erau deja familiarizaţi cu oferta noastră, s-au pregătit din timp pentru admitere şi cunoşteau foarte multe detalii. De asemenea, elevii au fost încântaţi şi de perspectivele oraşului Constanţa, de posibilităţile de angajare după terminarea studiilor, avantaje evidente pentru un viitor absolvent la Ovidius", a declarat rectorul Universităţii, Dănuţ Tiberius Epure.

Din partea editurii Universităţii, s-a făcut o importantă donaţie de carte pentru fiecare bibliotecă a celor trei licee din Călăraşi.

Echipa Universităţii s-a întâlnit la Călăraşi şi cu absolvenţi de la Ovidius, astăzi oameni de afaceri, persoane publice sau profesori de liceu care şi-au exprimat mândria că aparţin prin formaţia profesională spiritului ovidian. Totodată, vineri, a avut loc şi o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, într-un dialog despre integrarea învăţământului universitar în comunitate, direcţii de carieră, cererea pieţei de muncă, formare continuă. Marian Drăgan, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Călăraşi, a fost gazda evenimentului, reunind la masa discuţiilor cu echipa de la Universitate oameni de afaceri din Călăraşi. De profesie economist, rectorul Universităţii Ovidius, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, a condus dialogul subliniind posibilităţile actuale de dezvoltare economică a unor zone mai izolate, inserţia pe piaţa muncii , sugerând oamenilor de afaceri locali sprijin pentru susţinerea celor mai buni studenţi din Călăraşi şi îndrumarea lor după terminarea studiilor. La finalul vizitei în Călăraşi, a fost vizitată moderna tipografie Media Print, condusă de Aurelia Ion.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii