Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Capul", un cetăţean grec Percheziţii în cazul unei reţele internaţionale de spălare de bani

ro

19 Feb, 2015 07:10 1613 Marime text
Poliția Română desfășoară la această oră o acțiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale. Polițiștii efectuează 11 percheziții pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi  Bacău. Activitățile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
 
De asemenea, sunt puse în aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite în cauză, urmând ca față de acestea să fi dispuse măsurile procedural penale ce se impun.
 
La acţiune participă 50 de polițiști din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Poliției Române, respectiv ofițeri de investigare a criminalităţii economice, specialişti criminalişti, precum și luptători S.I.I.A.S..
 
În circuitul infracţional ar fi implicate 2 societăţi comerciale româneşti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci comerciale pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obținute prin inducerea în eroare a conducerii unor firme din Franţa.
 
Grupul infracţional era coordonat de un cetătean grec, căutat de autorităţile franceze şi austriece.
 
Activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe raza mai multor state, cum ar fi Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.
 
De asemenea, din cercetări a rezultat că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul licit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.
 
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, transmite Biroul de presă al Poliţiei Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii