Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură-record de heroină în valoare de 50 de milioane de dolari

ro

20 May, 2015 07:30 1349 Marime text
Circa 70 kg de heroină provenind din Mexic, cu o valoare de piață de 50 de milioane de dolari, au fost confiscate în cartierul Bronx din New York, au anunțat marți autoritățile, precizând că este vorba despre o captură-record pentru statul New York, relatează AFP, conform Agerpres.

Potrivit acelorași surse, este cea de a patra cea mai mare captură de heroină din SUA.

Doi traficanți au fost arestați, printre care și șeful presupus al rețelei, Jose Mercedes, fiind confiscate și o armă de foc și 2 milioane de dolari cash.

Drogurile erau ascunse într-o mașină aflată într-o parcare privată din apropierea unui parc, lângă școala Horace Mann, unitate de învățământ privat reputată în SUA.

Heroina era împărțită în 70 de pachete etichetate "Rolex", într-un compartiment secret sub pardoseala unui Chevrolet Suburban, unde se mai aflau și 24.000 de dolari, potrivit anchetatorilor.

Cele două milioane de dolari și arma de foc au fost găsite sub podeaua unui apartament legat de grupul de traficanți.

Șeful presupusei rețele, Jose Mercedez, de 46 de ani, a fost arestat duminică, alături de un complice, Yenci Cruz Francisco, de 19 ani, care la momentul arestării tocmai pornea automobilul Chevrolet Suburban.

Cei doi bărbați au fost inculpați luni pentru trafic de droguri și sunt în prezent în detenție. Alți doi suspecți, printre care fiul lui Mercedes, au fost arestați în noiembrie, potrivit autorităților.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii