Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capsula Dragon s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională

ro

18 Apr, 2015 23:57 2127 Marime text
Capsula Dragon, a companiei americane SpaceX, lansată marţi din Florida, într-o misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), s-a conectat cu succes la avanpostul spaţial, informează 20minutes.fr.
 
Samantha Cristoforetti, o astronaută de la Agenţia spaţială europeană (ESA), aflată pe Staţia Spaţială, a prins capsula cu ajutorul unui braţ al ISS, vineri, la ora 10.55 GMT, potrivit NASA.
 
"Această misiune ar putea să schimbe complet felul în care abordăm problematica transportului în spaţiu", a declarat Hans Koenigsman, vicepreşedintele companiei SpaceX, într-o conferinţă de presă organizată înainte de lansare, potrivit Reuters.
 
Capsula Dragon a fost lansată, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, de la baza aeriană Cape Canaveral (SUA), marţi, la ora locală 16.10, însă compania producătoare, SpaceX, nu a reuşit să recupereze primul etaj al lansatorului, care a aterizat cu o viteză prea mare pe o barjă din Oceanul Atlantic.
 
"Racheta a coborât pe barjă, însă a coborât mult prea brutal pentru a supravieţui", a declarat miliardarul Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul companiei SpaceX, într-un mesaj publicat pe Twitter. În cadrul unei alte misiuni de testare, în ianuarie, lansatorul a rămas fără suficient lichid hidraulic pentru eleroanele de stabilizare şi s-a prăbuşit pe o barjă similară.

Sursa: 7est.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii