Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul iordanian şi un român de pe nava scufundată în largul Indiei au fost arestaţi

ro

06 Aug, 2011 21:42 1256 Marime text

Poliţia indiană i-a arestat sâmbătă pe căpitanul iordanian şi pe inginerul-şef de naţionalitate română ai navei MV Rak, scufundată joi în largul portului indian Bombay, pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane, relatează Times of India, citat de http://www.mediafax.ro/. "Căpitanul navei scufundate MV Rak, Arkan Abdul Khalil Yunus (36 de ani), un iordanian, şi inginerul-şef Ion Ionescu (54 de ani), un român, au fost arestaţi" pentru punerea în pericol a vieţii sau siguranţei altora, a declarat Bharat Bhoite, inspector la poliţia Yellow Gate.

"Neglijenţa căpitanului, care este responsabilul navei, şi a inginerului-şef, care ar fi trebuit să se ocupe de aspectele tehnice ale vasului, a cauzat scufundarea navei", a precizat Bhoite.

Poliţia a refuzat să precizeze dacă vor urma şi alte arestări, dar a afirmat că va lua măsurile adecvate pe parcursul anchetei.

Nava MV Rak Carrier, sub pavilion panamez, transporta 60.000 de tone de cărbune din Indonezia spre India şi s-a scufundat joi, la aproximativ 40 de kilometri de coastele Indiei, la câteva ore după ce emisese un semnal de tip SOS. Potrivit http://www.mediafax.ro/, membrii echipajului, format din indonezieni, iordanieni şi români, au fost salvaţi de elicoptere ale Pazei de Coastă indiene.

Surse din cadrul Pazei de Coastă au declarat că se puteau vedea pete de petrol în locul unde s-a scufundat nava, dar acestea erau "neglijabile" şi nu puteau cauza probleme ecologice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii