Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capitala europeană unde maşinile vor dispărea Smartphone, în locul permisului de conducere

ro

12 Nov, 2014 23:45 1125 Marime text
Potrivit stirileprotv.ro, autorităţile din cea mai nordică metropolă europeană vor să pună în aplicare un plan prin care locuitorii oraşului vor renunţa la autovehiculele proprietate personală.

Se întamplă în Helsinki, capitala Finlandei, unde autorităţile locale au un un plan pentru a elimina complet nevoia de maşini personale, astfel încât acestea să dispară de la sine. Potrivit aceleiaşi surse, în locul lor, finlandezii vor să introducă un sistem centralizat prin care, doar cu ajutorul smartphone-ului, locuitorii Capitalei să poată ajunge unde doresc folosind cele mai diverse mijloace de transport, de la biciclete până la maşini fără şofer.

Pe scurt, va trebui doar să introduceţi adresa în aplicaţia de smartphone, iar apoi aceasta vă va indica toată oferta de vehicule: biciclete de închiriat, taxiuri, transport în comun. Utilizatorii vor putea opta între un abonament lunar sau plata pe loc a călătoriei iar traseele vor fi customizate: de pildă, dacă vreţi să ajungeţi doar până la cel mai apropiat chioşc de ţigări, aplicaţia nu o să vă recomande să luaţi taxiul, ci mai degrabă o să vă indice de unde puteţi lua o bicicleta.

Dacă planul va avea succes, până în 2025 finlandezii speră ca în Helsinki nimeni să nu mai aibă nevoie de maşină proprietate personală.

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii