Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capital.ro Cum poţi face bani mulţi de pe urma băncilor

ro

01 Mar, 2015 20:40 1025 Marime text
Dobânzile la depozitele în euro au ajuns la circa 2% pe an, situaţie care determină investitorii să caute plasamente mai avantajoase. O afacere care poate aduce un câştig de 6 ori mai mare este închirierea unui spaţiu comercial unei bănci.
 
„Anul trecut, cele mai căutate produse imobiliare stradale au fost spaţiile de dimensiune medie (100 – 300 mp) situate în zone cu trafic intens şi chiriaşi premium (bănci, farmacii sau supermarketuri). Preţurile de tranzacţionare pentru astfel de spaţii au variat între 300.000 euro şi 500.000 de euro, în timp ce randamentele brute au fost cuprinse între 9% şi 12%“, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International. 
 
Previziunile pentru acest an arată că, cel mai probabil, supermarketurile îşi vor reduce ritmul de expansiune, în timp ce recentele fuziuni şi achiziţii din sectorul bancar vor aduce noi mişcări pe segmentul spaţiilor comerciale închiriate pentru sucursale bancare.
 
În căutarea unor randamente competitive, investitorii se vor uita la spaţii amplasate în zone secundare sau terţiare pentru a-şi plasa lichidităţile, pe măsură ce proprietăţile premium vor necesita valori mai mari.
 
Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii