Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capela jandarmilor a început să prindă contur

ro

22 Dec, 2010 19:45 646 Marime text

La un an şi patru luni de la începerea lucrărilor la capela jandarmerie, în curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost înălţate zidurile şi suprastructura a fost încheiată. Asociaţia „Capela Jandarmeriei" speră ca până la sfârşitul anului viitor, lăcaşul de cult să fie pregătit pentru ca jandarmii să asiste la primele servicii religioase oficiate de preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea. Acesta este primul lăcaş de cult al jandarmilor constanţeni.

În anul 2009, în data de 10 august s-au început lucrările la fundaţie, pe 27 august a avut loc sfinţirea construcţiei, iar pe 25 noiembrie lucrările au ajuns la cota zero (fundaţie turnată).La sfârşitul acestui an s-au finalizat structura de rezistenţă, zidurile, bolţile de pe nava bisericii şi de pe absidele de nord şi sud, absida altarului, precum şi cea de pe nava bisericii şi întreaga structură a turlei centrale.

În capela cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" se vor asigura serviciile pe linie de asistenţă religioasă pentru jandarmi şi membrii familiilor lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii