Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantitate mare de jucării suspecte descoperite la Constanța Sud - Agigea

ro

23 Dec, 2013 16:38 1140 Marime text
În perioada 20 - 23.12.2013, polițiștii Serviciului de Transporturi Maritime, acţionând pe linia prevenirii şi a combaterii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri ce poartă însemne ale unor mărci protejate, au efectuat un control fizic total, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, asupra mărfii existente în mai multe containere depozitate în rampa Portului Constanţa Sud Agigea, mărfuri cu origine China, având ca destinatar o societate comercială din Ştefăneştii de Jos.
Containerele erau încărcate cu 314 colete ce conţineau articole jucării, în care, în urma controlului, au fost identificate un număr de 4.992 bucăţi de păpuşi din plastic „MONSTER HIGH”, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare estimată de piaţă de aproximativ 250.000 lei.
De asemenea, în urma controlului efectuat au fost identificate şi un număr de 3190 bucăţi de jucării din pluş “HELLO KITTY” şi 500 bucăţi de jucării din pluş “DISNEY”, pentru care societatea sus menţionată nu a întocmit documente vamale pentru punerea în liberă circulaţie, având o valoare estimată de piaţă de aproximativ 110.000 lei.
Totodată, s-au identificat în containere 302 colete ce conţineau articole jucării, în care, în urma controlului, au fost identificate 2.867 seturi diverse jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, cu o valoare de piaţă estimată la la 133.000 lei, după cum urmează: 215 seturi păpuşi din plastic, 252 bucăţi laptopuri de jucărie, 2304 bucăţi telefoane de jucărie prezentând caracteristici şi însemne distinctive ale mărcilor “DISNEY”; 252 bucăţi laptopuri de jucărie purtând caracteristicile marcii “TRANSFORMERS”; 480 seturi păpuşi din plastic înscripţinate “Magic Girls”; 720 seturi păpuşi din plastic înscripţinate “Night Princess”; 720 seturi păpuşi din plastic înscripţinate “Monster High” prezentând caracteristici şi însemne distinctive ale mărcilor “MONSTER HIGH”; 288 seturi staţii emisie-recepţie de jucărie purtând caracteristicile marcii “APPLE”; 192 seturi staţii emisie-recepţie de jucărie purtând caracteristicile marcii “DISNEY”.
Faţă de aceste aspecte urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep.
Totodată, cu ocazia controlului, au mai fost identificate un număr de 400 bucăţi jucării din pluş purtând caracteristicile marcii “DISNEY” pentru care societatea sus menţionată nu a întocmit documente vamale pentru punerea în liberă circulaţie, având o valoare estimată de piaţă de aproximativ 12.000 lei, aspect faţă de care urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 273 din Legea nr. 86/2006.
Bunurile susmenţionate au fost reţinute de către organele vamale în vederea confiscării, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep şi folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 273 din Legea nr. 86/2006.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii