Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru 200 de persoane Cantina socială şi Centrul de zi din Năvodari au fost finalizate

ro

28 Oct, 2013 16:15 1893 Marime text
În luna mai 2012, Primăria Orașului Năvodari a demarat implementarea proiectului “Cantină socială și centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare”. La aproape 18 luni de la demararea proiectului, pe 30 octombrie 2013, va avea loc evenimentul care va marca finalizarea acestui proiect important pentru comunitatea din orașul Năvodari.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, DMI 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”, contractul de finanțare fiind încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni,  iar valoarea totală a acestuia se ridică la 4.765.000 lei, din care contribuția financiară a Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională este de 3.094.394,10 lei, contribuția Unității Administrativ  Teritoriale - Orașul Năvodari este de 77.022,88 lei, iar prin bugetul național se asigură o cofinanțare de 679.726,89 lei.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 200 de persoane provenite din familii nevoiașe, care vor primii în cadrul cantinei cel puțin o masă caldă în fiecare zi, dar și 25 de copii care vor primi la nivelul centrului de zi servicii socio-educative. Pe lângă aceștia, peste 60 de persoane vor beneficia zilnic de diverse servicii sociale și medicale. Unul din beneficiarii indirecți este UAT Năvodari, care la finalul proiectului va avea: un centru de zi pentru persoane în vârstă, 2 centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet medicină generală, o Sală de tratamente medicale și o cantină socială.

Realizarea proiectului va conduce la creșterea calității şi diversificarea  serviciilor sociale în cadrul Directiei de Asistenta Socială din cadrul UAT Năvodari. Pe de altă parte, comunitatea beneficiază, pe termen lung, prin creşterea nivelului de educaţie, de reducerea infracţionalității şi a numărului de asistaţi sociali.                                            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii