Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii PER Gheorghe Donţu şi Dumitru Bădrăgan s-au întâlnit cu simpatizaţi ecologişti

ro

16 May, 2012 02:04 1318 Marime text

Partidul Ecologist Român a marcat la 15 mai ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE ACŢIUNE PENTRU CLIMĂ. În vâltoarea campaniei electorale, asemenea evenimente pot trece neobservate. Nu este cazul simpatizanţilor bradului, ai cărui candidaţi la Primăria Municipiului Constanţa şi la Preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, Gheorghe Donţu şi, respectiv Dumitru Bădrăgan, s-au întâlnit la sediul PER Constaţa cu simpatiziţi ecologişti, într-o discuţie pe probleme de schimbări climatice.

Poate fără să ştie semnificaţia acestei zile, la Bucureşti, Premierul Victor Ponta şi Ministrul Mediului au participat la lansarea Raportului „Planeta Vie", la Muzeul de Ştiinţe Naturale „Grigore Antipa". Concluziile Raportului sunt menite să readucă în atenţia cetăţenilor că viaţă socială are drept componentă de bază - NATURA, iar neglijarea acesteia conduce la schimbări ireversibile în viaţa OMULUI. În declaraţiile sale, Primul Ministru a arătat că România trebuie să renunţe la risipă şi la clientelism în ceea ce priveşte banii publici şi are nevoie de măsuri de sprijinire a unui mediu de afaceri curat şi, am adauga noi, a unui mediu politic curat.

Este obligatoriu ca la momentul 10 iunie să votam pentru un prezent şi un viitor în care administraţia publică locală să işi respecte rolul stabilit, acela de a reprezenta cu adevarat interesele cetăţeanului. Acum, când în perioada campaniei electorale vrem să regăsim o nouă structură a aleşilor este cazul să ne amintim că votul ne va marca viitorul. Se subliniază din ce în ce mai des importanţa politicii de mediu, care ar trebui să fie una cu impact asupra politicii publice. Acum este necesar să fie aleasă o nouă clasă politică în scopul consolidării încrederii populației în deciziile adoptate de autoritățile publice locale, și naționale în domeniul protecției mediului cu impact direct asupra protecției cetățeanului la o viață curată.

A lăsa la o parte neîncrederea în clasa politică, a avea un moment de atenție asupra necesității implicării noastre ca locuitori ai Constanței, reprezintă voința fiecaruia dintre noi în stabilirea unei noi structuri administrative în Județul Constanța care să stopeze distrugerea spațiului verde, să promoveze proiecte cu impact în reducerea taxelor și impozitelor locale, să stopeze denaturarea cadrului natural în care am crescut, să blocheze amplasarea unor depozite de deșeuri în apropiere de zonele locuite, să ofere transparență în cheltuirea banului public.

Trebuie să stopam prin vot hotărârile administrației locale care conduc la dipariția spațiilor verzi și să ne reamintim faptul că deciziile care ne afectează au fost luate fără să fim ascultați, au implicații asupra cadrului natural și în protecția naturii, ceea ce se regăsește la o scară mai mare și în schimbările climatice. Dezvoltarea haotică, plecând de la extracția resurselor, înlocuirea transportului public electric cu un transport poluator, tranformarea spațiilor verzi în parcări, defrişările efectuate pentru a face loc clădirilor, până la construcțiile din ariile protejate - reprezintă un procent considerabil din amprenta ecologică a țării noastre.

Partidul Ecologist Român promovează un set de măsuri ce conduce la o reducere a taxelor locale în contextul în care, în ciuda veniturilor mult mai mici comparativ cu cele europene, în România consumul de resurse şi cantitatea de deşeuri generate sunt mari, situându-se peste capacitatea de regenerare naturală a mediului înconjurător. Programul politic promovat de Gheorghe Donțu, candidat la funcția de Primar al Municipiului Constanța asigurând atât reducerea costurilor constănțenilor privind taxele locale, cât și refolosirea inteligentă și eficientă a deșeurilor.

Deși omul a avut de-a lungul existenței sale capacitatea de a se adapta la orice tip de climă nu trebuie să uite că neimplicarea în protejarea mediului afectează natura, iar poluarea duce la grave dezechilibre ecologice. Organizațiile ecologiste nu pot schimba nimic fără suportul unui partid politic, care să promoveze ecologia ca ideologie. Brandul ecologiei în România este Partidul Ecologist Român, iar imaginea sa este „BRADUL".

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii