Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vom scăpa de șantierele din Mamaia?

ro

10 Jun, 2014 19:16 2527 Marime text
Au mai rămas doar câteva zile până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a staţiunii Mamaia. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Radu Mazăre, care a mărturisit că lucrările vor fi gata până în 15 iunie, aşa cum a și promis de 1 Mai. Tot la aceeași dată, vor fi finalizate şi celelalte două pasarele pietonale din staţiune, cea din zona Cazino şi cea din dreptul Hotelului Rex, scrie Mediafax.

„Păi tot sunt călare pe ei şi ţip să facă. Spre exemplu, aţi văzut că de la piciorul Telegondolei încolo a fost un haos, erau şi multe maşini, nu puseseră bolarzii, nu vopsiseră. Oamenii mi-au spus că săptămâna trecută a plouat, până la sfârşitul săptămânii o să cam fie gata toate lucrurile în Mamaia. 15 iunie rămâne termenul”, a afirmat Mazăre, potrivit Mediafax.

Amintim că la solicitarea primarului Radu Mazăre, premierul Victor Ponta a emis o Ordonanţă de Urgenţă care să permită realizarea lucrărilor pe litoral şi în timpul sezonului estival.
Lucrările la faleza din Mamaia au început în luna noiembrie a anului trecut și presupun modernizarea şi reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanţa - zona Sat Vacanţă, cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia şi staţiunea Mamaia - zona cuprinsă în Piaţeta Perla şi complex hotelier Bicaz. 

Proiectul prevede reabilitarea aleii principale din Satul de Vacanţă, reabilitarea şi reamenajarea Piaţetei Perla, Piaţetei Cazino, promenadei de la Hotelul Malibu la Cazino Mamaia şi promenadei de la Club Castel la complexul hotelier Bicaz.
Zidul de demarcare a plajei va fi reabilitat prin placare şi mobilare cu băncuţe. De asemenea, vor fi plantaţi circa 820 de copaci. Numărul locurilor de parcare va fi suplimentat.

Investiția se ridică la aproximativ zece milioane de euro și este realizată de către un consorţiu format din firmele ABC Val, Mobitom şi UTI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii