Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalul Caspica-Marea Neagră aduce China în România

ro

08 Oct, 2010 09:53 1212 Marime text

Guvernul kazah a aprobat construirea canalului Eurasia, care ar lega Asia Centrală de Europa. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Rusia, urmând să coste peste 20 de miliarde de euro.

Creşterea traficului navigabil pe Canalul Volga-Don a fost catalizatorul găsirii unei rute alternative de transport. Aceasta va fi creată între zona Marii Caspice şi bazinele Azov-Marea Neagră, notează Realitatea.net.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare lucrează deja cu guvernele Rusiei şi Kazahstanului la planurile de construcţie a noului canal, iar studiul de fezabilitate, comandat de către bancă şi proiectul final al raportului au fost deja finalizate.

Punct terminus al transporturilor fluviale din Asia Centrală ar fi Marea Neagră, iar creşterea volumului de mărfuri transportate în acest spaţiu ar fi de o mare însemnătate economica pentru România.

Astfel, dacă prin canalul Eurasia s-ar realiza transportul a doar 5% din volumul mărfurilor pe care China le exporta în prezent spre Europa pe alte rute, ocolitoare, ţările de tranzit ar beneficia de trei miliarde de dolari, anual, numai din taxe.

Sursa: www.ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii