Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canadienii de la Sterling încep forajul în Marea Neagră

ro

16 Jul, 2012 14:30 861 Marime text
Compania canadiană Sterling Resources începe în septembrie forajul în perimetrele Ioana şi Eugenia din Blocul Midia, Marea Neagră.


În altă ordine de idei, filiala locală Midia Resources a canadienilor a obţinut avizul Agenţiei de Resurse Minerale pentru a intra într-un parteneriat 50-50% cu olandezii de la Petro Ventures Europe B.V. pentru explorarea Blocului Luceafărul de 1.000 de kilometri pătraţi. Luceafărul a fost unul dintre cele 10 perimetre concesionate de statul român în 2010 şi ratificat de Guvern în 2011. Acest bloc de apă mică adâncime este situat în vestul blocului Midia aflat în cocesiunea Sterling şi are deja rezerve de gaze descoperite iar pe el se derulează mai multe operaţiuni de explorare. Estimările companiei de evaluare engleze RPS Energy făcute în 4 iulie arată rezerve probabile de 104 miliarde de metri cubi de gaze, aproximativ consumul României pe 7 ani, din care partea Sterling ar putea fi 52 de miliarde de metri cubi de gaze. Contractul de concesiunea presupune o perioadă de exploare de trei ani cu angajamente de exploare seismică 3 D şi forarea unui puţ experimental. Această perioadă poate fi extinsă cu încă trei ani.


În apele continentale româneşti mai derulează operaţiuni de explorare companii precum Petrom, Exxon sau LukOil. Recent, Guvernul bulgar a anunţat că a acordat o concesiune a unui perimetru aflat în apele lor teritoriale companiilor OMV, Total şi Merlrose Resources. Perimetrul se află la doar 15 kilometri distanţă de cel unde Petrom şi Exxon au anunţat descoperirea unor rezerve de gaz probabile de 84 de miliarde de metri cubi.
Sterling Resources este o companie petrolieră listată la bursa din Toronto cu operaţiuni în România, Olanda, Marea Britanie şi Franţa.

 http://economica.rtv.net/canadienii-de-la-sterling-incep-in-septembrie-forajul-la-doua-perimetre-din-marea-neagra_28963.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii