Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canada vrea să legalizeze sinuciderea asistată medical!

ro

15 Apr, 2016 01:28 1385 Marime text
 
Guvernul liberal din Canada a înaintat, astăzi, un proiect de lege care le va permite adulților conștienți ce suferă de o boală incurabilă să apeleze la soluția sinuciderii asistate medical, măsura aplicându-se deja în provincia Quebec.
 

"Este un subiect extrem de personal care ne vizează pe toți, dar și pe familiile noastre", a declarat premierul Justin Trudeau, subliniind ”impactul semnificativ al unei astfel de legi asupra vieții zilnice a canadienilor”. Tatăl prim-ministrului a refuzat să fie tratat de cancer, murind în 2000.

 
Fără a ajunge până la eutanasie ca în Olanda, Belgia sau Luxemburg și refuzând să vorbească, la fel ca în Suedia, de sinucidere asistată medical, ci de ”ajutor medical pentru a muri”, Canada deschide posibilitatea ca adulții să poată cere să li se pună capăt suferințelor.
 
Textul nu conține toate cele 21 de recomandări făcute de o comisie specială a Camerei Comunelor și a Senatului, care a propus extinderea acestui ”ajutor medical pentru a muri” la minorii responsabili sau la pacienții care suferă de tulburări psihologice.
 

”Persoanele care vor înainta o astfel de cerere vor trebui să se prevaleze de doi martori independenți și să obțină acordul a doi specialiști în sănătate care să poată atesta că este vorba de o alegere lucidă”, a explicat ministrul Justiției, Jody Wilson-Raybould, citat de agerpres.ro.

 
Numai cetățenii canadieni vor avea dreptul să ceară sinuciderea asistată medical. Parlamentarii urmează să se pronunțe asupra legii în următoarele câteva săptămâni. Legea este de așteptat să treacă, deoarece liberalii premierului Trudeau dețin majoritatea în parlament. Sondajele arată că sinuciderea asistată medical are o susținere puternică printre canadieni, relatează AFP și Reuters.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii