Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Naţional de Kung-Fu, la Constanța

ro

08 Jul, 2015 09:50 704 Marime text
 
Ediţia 2015 a Campionatului National de Kung-Fu, la probele de „Non-Contact Sanda”, „Tuishou” şi „Erjie-Gun Fight” la individual se va desfășura sâmbătă la „Maritimo Shopping Center” din Constanța, la poarta a doua.   
  
Campionatul este organizat pentru copii de 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, cadeţi 14-15 ani, juniori 16-17 ani, tineret 16-20 ani, seniori 18-34 ani, la feminin şi masculin.

Din această săptămînă au început înscrierile pentru campionat. După acest campionat vor fi stabiliţi componenţii lotului naţional de Kung-Fu, pentru aceste probe.

„Non-Contact Sanda” este o probă de luptă cu originea la Templul „Shaolin” din China. În această formă de luptă sportivă nu se atinge faţa adversarului, lupta este cu pumnii, picioarele, salturi şi proiectări, dar oferă o protecţie totală a sportivilor.

„Erjie-Gun Fight” este o luptă sportivă cu bastonul cu două segmente, care provine din zona de sud a Chinei, fiind una dintre cele mai spectaculoase forme de luptă sportivă. „Erjie-Gun” este una dintre cele mai cunoscute arme albe orientale. La campionat se foloseşte o armă moale, flexibilă şi imitativă, nepericuloasă. „Erjie-Gun” este mai cunoscut  cu numele japonez de „Nunchaku”.

„Tuishou” (înseamnă „mâini lipicioase”), este o probă sportivă care provine din stilurile interne şi din cele din sudul Chinei. Este o formă de luptă prin care adversarii caută să se dezechilibreze reciproc şi cel care se dezechilibrează primul, pierde un punct. Din forma aceasta de luptă tradiţională au rezultat în timp şi alte forme de luptă care se regăsesc în Judo, Aikido şi Sumo.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii