Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camparea in Delta Dunarii, interzisa

ro

06 Aug, 2010 17:20 2499 Marime text

Instalarea corturilor este interzisă în perimetrul Rezervaţiei Delta Dunării, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare. Potrivit unui comunicat transmis de ARBDD, măsura este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor şi altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare, cât şi pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul turiştilor ce campează în astfel de locuri.
În Delta Dunării funcţionează mai multe locaţii autorizate, unde este posibilă atât cazarea la căsuţe, vile şi bungalouri, cât şi camparea: Camping "Delfinul" - Sfântu Gheorghe, Campingul "Campoeuroclub" Partizani, Hostel pentru tineret Sulina, Satul de vacanţă "La Eden"- Gura Portiţei şi Complexul Turistic Tatanir - Chilia Veche.
Camparea în zone neauto­rizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă de la 130 RON la 400 RON pentru persoanele fizice şi de la 170 RON la 500 RON pentru persoanele juridice.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ron 09 Aug, 2010 09:08 voi ce paziti in constanta,au invadat prostii din tulcea litoralul de la vadu si corbu si dau amenzi pe teritoriul biosferei deltei care pina aul trecut era pina la grindul chituc