Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie în SUA Potențialii vicepreședinți, Kaine și Pence, în dezbatere

ro

05 Oct, 2016 07:28 1597 Marime text
Democratul Tim Kaine și republicanul Mike Pence, posibilii vicepreședinți ai SUA după alegerile din 8 noiembrie, s-au confruntat în direct ieri seara, într-o dezbatere televizată similară celei a candidaților la președinție care i-au desemnat drept secunzi - Hillary Clinton, respectiv Donald Trump, scrie Agerpres.

Kaine și Pence s-au întâlnit la Universitatea Longwood din Farmville, în statul Virginia, transmite Reuters. Moderator a fost Elaine Quijano de la postul de televiziune CBS. Dezbaterea a început marți la ora locală 21.00 (miercuri dimineața la 04.00, ora României) și a depășit puțin cele 90 de minute anunțate.

Deși se aștepta ca dezbaterea lor să fie axată în mai mare măsură pe politici, nu pe insulte, Kaine - primul care a vorbit, conform tragerii la sorți - a început cu un atac la adresa republicanilor: „Gândul că Donald Trump ar putea fi comandant suprem ne sperie de moarte", a spus el. Pence nu a replicat în cuvântul său de deschidere, dar ulterior a afirmat despre campania democraților că a fost „o avalanșă de insulte", relatează Agerpres.

Atitudinea față de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a marcat o schimbare remarcabilă în tabăra republicană. Kaine a reamintit că Donald Trump l-a lăudat în repetate rânduri pe Putin. Pence, în schimb, s-a referit la el ca „micul și agresivul lider" rus, potrivit sursei citate.

Ca și la dezbaterea prezidențială, o mare parte din interesul publicului este „cine a câștigat", în primul rând pe moment, iar ulterior în evoluția sondajelor de opinie. În cazul disputei între Kaine și Pence, Partidul Republican s-a grăbit să posteze pe site-ul său de internet „Paine a câștigat" cu două ore înainte de transmisiunea în direct, a observat CNN.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii