Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de prevenire a Poliţiei Constanţa Recomandări importante pentru un concediu în siguranţă

ro

21 Aug, 2014 13:37 1776 Marime text
Pentru că sezonul estival este unul aglomerat în oraşele de la malul Mării Negre, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa au organizat o acţiune de informare. Astfel, temele abordate au fost legate de prevenirea infracţiunilor de furt din camere de hotel şi de pe plajă, din genţi şi buzunare, din şi de autoturisme şi a infracţiunilor cu violenţă – în special a tâlhăriilor. Şi minorilor li s-a acordat o atenţie deosebită pentru evitarea delincvenţei juvenile şi a victimizării  minorilor.
 
Acţiunea a fost desfăşurată în cadrul programului „Litoral 2014” şi a avut loc cu sprijinul specialiştilor din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii al IGPR.
 
Recomandările  poliţiştilor
 
Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nu lăsaţi pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile  personale (şezlongul/prosopul/cearşaful). Încercaţi să lăsaţi o persoană de încredere în locul respectiv.
Nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.

Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului.
Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături.
La plecarea din cameră  şi pe timpul nopţii asiguraţi uşa de acces în cameră, uşa de la balcon şi ferestrele.
Nu lăsaţi pe balcon, la vedere, bunuri care să îi tenteze pe infractori.      
 
Supravegheaţi-vă permanent copilul pe plajă sau în zonele aglomerate. (Sunt suficiente doar câteva clipe de neatenţie, pentru ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze. Asiguraţi-vă, de asemenea, că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.

Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele.
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâhării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii